50 nyanser av språket berikar ditt och andras liv

Om vi använder språket till att representera hur vi ser på saker och ting.
Hur skulle vi då kunna använda vårt språk till att berika:
1. vårt eget liv
2. våra nära och käras liv
3. våra kollegors liv
4. och personerna i vår omgivning som vi stöter på lite här och där, ex personal på matbutiker, restauranger till personer du pratar i telefon med

Sista resan vi hann med innan Covid 19 berikade verkligen mitt liv. En av mina viktigaste personer i mitt liv som berikar mig varje dag med ord är min fru. Här är vi på Four Seasons i Ungern. Det krävs superlativ för att kunna beskriva detta ställe!

Läs hela inlägget »

Resan är slutmålet

Om framgång är att gå framåt och utvecklas mot mål man satt upp och har kontroll över och definitionen av motivation är att ”röra sig i riktning framåt”, var någonstans börjar man bli framgångsrik då? En definition av framgång skulle kunna vara “att hålla motivationen igång/uppe tills man uppnått sitt mål”.

Kanske är det därför alla lyckliga framgångsrika personer säger att, det är inte slutmålet som är det viktiga utan själva resan dit och Vem man blir på vägen….

Övn: Hur skulle du gå tillväga för att bibehålla motivationen hela vägen fram till ditt mål……? Ta några minuter och fundera? Skriv sen ner hur du vill, kan, behöver, borde, skulle kunna gå tillväga för att hålla din motivation igång från start till mål. Men innan du börjar måste vi få dig i rätt tillstånd !

Rörelse skapar energi, energi skapar glädje och glädje öppnar upp din kreativitet, så upp med pulsen lite innan du sätter igång.

NU, skriv ner allt du kommer på och gör en lista som du läser igenom varje dag. Välj sen ut det som kommer motiverar dig bäst för dagen och GÖR DET ! Denna lista kan just vara det som kommer hålla dig motiverad hela vägen och vilken framgångssaga det skulle vara att få inspirera med.…

 

Purpose is more important than the outcome!

Läs hela inlägget »

Sitter här med Jennie Edvinsson, Sveriges bästa dam junior i bordtennis. Idag går vi igenom handlingsplanen och checkar av att Jennie är rätt i sin periodisering inför VM i Thailand. Periodisering är en av nycklarna till att slippa överträning, skador, bristande motivation och förvirring. Det håller dig fokuserad på exakt vad du ska göra, du vet när det ska göras och ger dig snabb feedback på om du rör dig ifrån eller mot ditt mål. Periodisering är en strategisk plan med processmål som ser till att du håller dig på rätt spår hela vägen.

Läs hela inlägget »